STEAM veikla „Lapų šokis“

Rudenėjančiomis spalvomis nusidažę medžiai pakvietė ,,Kiškučių“ grupės vaikus į pažintinę – tiriamąją veiklą. Keletą dienų grupės vaikai ieškojo gražiausių spalvų medžių lapuose, idėjų ir priemonių kūrybinei veiklai. Darželio kieme rinkti medžių lapai skatino vaikus klausinėti, diskutuoti, įsivaizduoti ir fantazuoti ką galėtume padaryti iš surinktų lapų? Iš prisirinktų lapų atlikome tris menines Steam veiklas.
„Lapų vitražas“
Kūrėme ant lipnios plėvelės, dėliodami  įvairius lapus. Pradžioje lapus apžiūrinėjome, bandėme įvardyti jų spalvas, lietėme, uostėme. Pavyko nuostabūs vitražai.
„Ruduo gali būti kitoks“
Veiklai panaudojome įvairiausius lapus: klevo, beržo, ąžuolo, liepos . Juos išdėliojome ant spalvoto popieriaus ir tada barstėme miltais. Vaikams smagu, kai lapai išėjo tarsi apšerkšniję. Gražu, netradiciška ir smagu…
„Purškiame spalvas“
Spalvinti galima įvairiai – pieštukais, teptukais, kreidelėmis, o mes pasirinkome tapymą purkškiant spalvas. Reikia tik ant balto lapo pridėti norimų lapų ir purkšti su spalvotu vandeniu. Rezultatas nuostabus, o pirštukai turi darbo.
Viską, ką darėme per šią veiklą, yra neatsiejama nuo kūrybiškumo srities. Kūrybiškumas susijęs su gebėjimu atrasti tai, kas nauja, originalu ir netikėta. Svarbiausia, kad vaikai veikdami jaučia kūrybinės laisvės, spontaniškos improvizacijos džiaugsmą.

Šiaulių lopšelis-darželis „Pupų pėdas“
Darbo laikas: 7.00–19.00 val.
Įstaigos tipas – ikimokyklinio ugdymo mokykla
Ugdomoji kalba – lietuvių

Teisinė forma – biudžetinė įstaiga
Duomenys apie juridinį asmenį saugomi ir kaupiami Juridinių asmenų registre

Dainų g. 88, LT-78270 Šiauliai
Įm. k. 190528621
Tel. (8 41) 552 724, 552 796
El. p. pupupedas@splius.lt

2024 © Šiaulių l-d „Pupų pėdas“
Versija neįgaliesiems